sunnuntai 29. marraskuuta 2009

se tapahtui täällä - Helsinki

.
.
.

Vaikea sanoa mistä tai koska se alkoi, mutta jo pidempään tapanani on ollut kaupungilla liikkuessani bongailla paikkoja jotka on mainittu jossain lukemassani kirjassa. Tämä nimenomaan Helsingissä, kaupungissa jossa olen koko ikäni asustellut, ja jonka kadut, talot ja näkymät tulivat tuttuakin tutummiksi jo 50-luvun lopussa kun fillaroin päivät pitkät Kansanvalistusseuran kirjeopiston polkupyörälähettinä kantakaupunkia ympäriinsä.

Kaupunki muuttuu, paikoin hitaasti, paikoin radikaalein harppauksin kuten ehkä viimeisimpänä esimerkkinä Kampin alue. Kirjoissa kuvatut paikat saattavat olla helposti löydettävissä ja tunnistettavissa vielä sadankin vuoden päästä, tai sitten viisi vuotta vanhasta kuvauksesta ei ole jäljellä mitään tunnistettavaa.

Tähän blogiin nyt päätin kirjata havaintojani näistä kirjallisista maisemista ja aloittaa Outi Pakkasen dekkarituotannosta. Näin koska Outin miljöökuvaukset ovat varsin selkeitä, tarkkoja ja paikkansa pitäviä. Kaiken muun hyvän lisäksi kohteet ovat helposti löydettävissä ja lähestyttävissä, sillä nämä rikostarinat keskittyvät pääasiassa Helsingin kantakaupungin alueelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti